Skip to main content

IBM SPSS Modeler

Az IBM SPSS Modeler egy kiváló, sokoldalú adat és szöveg elemző szoftver, amely segítségével gyorsan és egyszerűen készíthet  prediktív modelleket, programozási ismeretek nélkül.


Az egyedi vizuális felület segítségével  - mely kidolgozott elemzői képességekkel egészül ki - könnyedén felfedezheti a mintákat, trendeket az adataiban. Egyszerűen azonosíthatja a különböző tényezők hatásait, valamint a kockázatok csökkentésével több lehetőséget használhat ki. Egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát felülete segítségével pillanatok alatt vizualizálhatók a különböző adatbányász folyamatok. Az adatokat számos forrásból képes kezelni, mint például adatbázisok, kérdőíves kutatási eredmények, file-ok.
Az előfizetésen kívül további két lehetőség is van a termék megvásárlására, a Premium vagy Gold csomag. Így a felhasználónak lehetősége van csak azokat a funkciókat választania, melyekre valóban szüksége van.

A Gold csomaggal kiegészítheti az SPSS Modeler-t  többek között az IBM Watson Studio Desktop szoftverrel, amely mesterséges intelligenciájának köszönhetően tovább bővíti és egyszerűsíti a modellezési folyamatokat.


A Watson Studio Desktop legfőbb jellemzői:

  • Erős grafikus motor - a szoftver intelligens diagram javaslati funkciója több tucat grafikon közül kiválasztja Önnek a tökéletes diagramot, ezzel is meggyorsítva az elemzési folyamatot.
  • Automatikus modellezés - a termék képes egyszerre több elemzési módszer eredményeinek összehasonlítására, majd ennek fényében kiválasztja az adatok számára legmegfelelőbbet.
  • Szöveg elemzés - az SPSS Modeler képes strukturálatlan szöveges adatokból kinyerni kulcs fogalmakat, témákat, irányvonalakat, ezáltal a felhasználó értékes betekintés nyerhet az ügyfél visszajelzések, blog     tartalmak, közösségi média megjegyzésekbe.

Mindazon vállalatoknak ajánljuk, ahol:

  • több, különböző forrásból szeretnék összesíteni adataikat, hogy azokon elemzéseket végezhessenek,
  • olyan adatok állnak rendelkezésére, melyeket nem elemzési céllal gyűjtöttek össze, ezáltal nincs megfelelően formázva,
  • a munkájuk középpontjában a prediktív modellezés áll,
  • döntéstámogatási modelleket szeretnének készíteni.